Product Informatie

Deze heerlijke geurkaarsen maak ik in kleine hoeveelheden allemaal met de hand en voorzien van een houten lont die tijdens het branden een subtiel "knetterend" geluidje geeft. Dat maakt deze kaars zo leuk en uniek. 

Gemaakt van 100% eco soy-stearine was.

Waar moet je rekening mee houden bij een knetterkaars?

-Zorg dat de kaars altijd minimaal 1 uur brand, voor het meest ideale geur en pool* resultaat.

-De houten lont moet regelmatig getrimd worden. Zorg dat de lont altijd 0.5 centimeter boven de kaars uitsteekt. Dit zal zorgen voor een beter resultaat.

-Hoe trim je een houten lont? Wacht tot de kaars gestold is en tik zachtjes tegen het lontje aan, het lontje zal afbreken. Herhaal dit tot de aangegeven lengte bereikt is. Verwijder de restjes.

-Het kan voorkomen dat je de kaars soms niet of nauwelijks hoort. Dat heeft te maken met de hars-en waterzakjes die zich versrpreid in het houten lontje bevinden. Deze zorgen namelijk voor het knisperende geluidje. Op sommige plekken zitten er veel (hoor je de kaars goed) en sommige plekken weinig of niks (hoor je de kaars niet of nauwelijks).

-Een kaars is gaan tunnelen*, dit gebeurd alleen als de kaars niet lang genoeg heeft gebrand. Als dit voorkomt kun je dit eenvoudig oplossen door de kaars minimaal 3 uur te laten branden, hierdoor gaat de kaars poolen en is het probleem opgelost.

Hierdoor kan het voorkomen dat het lontje "kopje onder" gaat. Pak dan wat keuken- of toiletpapier en sop dit in de vloeibare soja, hierdoor haal je wat sojawax uit de kaars en het lontje komt weer boven.

-Plaats de deksel pas weer op de kaars als deze volledig afgekoeld en gestold is.

-Gebruik de deksel van de kaars als onderzetter zodat de ondergrond niet te heet kan worden en beschadigen.

*Poolen:Wanneer een kaars correct gebrand wordt zal deze poolen. De soja zal tot aan het glas vloeibaar worden zonder een vaste ring van soja tegen de rand.
*Tunnelen: Als de kaars niet correct word gebrand zal deze in een tunnel naar beneden branden. Dit is het tegenovergestelde van poolen. Bij tunnelen blijft er wel een vaste ring van soja aan de rand  kleven.

© 2016 - 2022 . | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel